Novik Media & Kommunikation

Mannen bakom firmanamnet, Gunnar Fägersten Novik.

Kommunikation har jag sysslat med hela livet. Först på teatern, sedan genom journalistik och de senaste åren med marknadsföring och affärsutveckling. Mina erfarenheterna har inte bara färgat mig som person, utan även gett mig förutsättningen för att skriva om andra, för andra och till andra. Orden är viktiga, eller som William Shakespeare uttrycker sig i Hamlet.

Upp flyga orden, tanken stilla står. Ord utan tanke, aldrig himlen når.

Porträttbild av Gunner Fägersten Novik, Gunnar Fägersten Novik, foto: Markus Holm

Marknadsförare

2008 från journalist till copywriter.
Som frilansande kreatör har jag kunder som F&B Factory (Inter IKEA), Stena Metall, Frilanspoolen, Borås Yrkeshögskola, Navet Science Center, ACTE, Borås Stad, Beyond communications, Consid Borås (fd Mecka), Karlstad Universitet m fl. Under tiden som anställd copywriter på Idéinvest (2008-2010) hann jag till exempel göra varumärkes- och kommunikationsplattform för Åby travsällskap, nya konceptuella lösningar för Elkedjan teknik och kampanjer för Bus4you (numera Vy Bus4You).

#buss100
Mellan 2011 och 2015 arbetade som affärsutvecklare för nya dubbeldäckarna mellan Borås och Göteborg. En härlig framgångssaga med kraftig reseökning.

Gunnar journalisten

Redaktionellt bevandrad

Universitetsutbildad på Journalisthögskolan i Göteborg.
Har arbetat på många redaktioner under mina drygt 20 journalistår, mest på Sveriges Radio. Var en av initiativtagarna till coach-verksamheten när Nyhetsverket II drog igång - ett utbildningsprojekt för att göra bättre nyhetssändningar inom SR.

Har gjort massor av inslag och reportage, bland de tidlösa är de jag gjorde för UR om champagne

om ankbröst

och om choklad...

Pennan som vapen

Militärtjänst på I15 i Borås, som kvartermästare.
Efter det tjänstgöring som stf kvartermästare Cypern på svenska FN-bataljonen 75C.
I Bosnien 1996-1997 bildade jag pressdetaljen på BA07, tillsammans med kollegorna Göran Glans från Borås Tidning och Lars Hedelin på Värmlands Folkblad.

Press detail BA07
Gunnar skådespelare

I ett direkt nu

Första gången på professionell scen i pjäsen "Tolvskillingsoperan", Borås Stadsteater hösten 1981.
Under större delen av 80-talet medverkade jag i flera pjäser på Borås Stadsteater och hos Älvsborgs läns Barn- och ungdomsteater (där jag även arbetade som inspicient flera år). Jag har till exempel på stora scenen i Borås medverkat och dött i pjäsen "Lasse i gatan" ett drygt 30-tal gånger.