Var på frukostmöte idag på Elitkontoret i Borås. Träffade en relativt ny bekantskap, Andreas DesaiSeventynine. Han pratade om försäljning och om hur en tar till sig det hantverket. Fast jag ser tydligt att hans passion passar för vilket yrke som helst.

Andreas pratade en del om sin egen resa och poängterade att han inte nödvändigtvis hade talang för det han gör. Namnet på hans företag kommer från en föreläsning som han var på (och som inspirerade honom) redan som 15-åring. Fotbollsikonen Thorbjörn Nilsson hade pratat om proportionen mellan hårt arbete och det du inte kan påverka som tur, tillfälligheter med mera. Proportionen är just 79 % hårt arbete – det en enligt Thorbjörn behöver satsa på för att lyckas.

Nå, Andreas resa handlar mest om just detta, att arbeta hårt och att alltid ha ett tydligt mål med varför du arbetar hårt. För egen del är jag övertygad om att detta bara kan appliceras på ett speciellt yrkesval eller en speciell personlighet. Jag tror att det är viktigt att veta varför du gör något och då inte bara för stunden och för ett unikt projekt. Att ha övergripande, personliga mål är bra för den egna hälsan. Och så att alla företagsledare och förstår: Anställda behöver hjälp att kunna uppfylla de personliga målen – de blir liksom bättre för företaget då. Eller hur?

Här är Andreas tre råd om att ha mål sammanfattade. Lägg märke till att det går att ha personliga mål som inte krockar med uppdragets eller uppdragsgivarens mål.

  1. Skapa tydliga personliga mål
  2. Omsätt dem till professionella mål
  3. Förankra dem i bolaget som du representerar

Andreas? Honom hittar du här (klicka).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *